Web Analytics Made Easy - Statcounter

واقعیت اینست که زلزله ۵.۷ ریشتری ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه مورخ ۱۷ تیرماه ۹۸ شهرستان مسجدسلیمان، بافت قدیمی و کم جان شهر را از نفس انداخت و خسارات بالقوه بسیار زیادی را بصورت نهفته در کالبد این شهر بجا گذاشت، که این آسیب ها می تواند در رخدادهای طبیعی آینده، بالفعل شوند و یک فاجعه جدید را برای شهرستان رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای به موقع و مدون طرح خاک خورده جابجایی مناطق در معرض خطر آلودگی های سطحی سیالات هیدروکربوری، می توانست در این بحران، آلام کمتری از مردم شریف و نجیب مسجدسلیمان را موجب شود.   مردمی که در اوج ناباورانه محرومیت، هرگز از ارزش های این نظام و انقلاب عقب نشینی نکرده و پشتیبان ابدی این مرز و بوم خواهند ماند. گلایه های بحقی که در این حادثه متوجه برخی از مسئولان و سازمان های خدمات رسان است، بر کسی پوشیده نیست و حضور وزرای کشور و راه و شهرسازی برای مدیریت هرچه بهتر بحران در شهرستان، پوشش خبری حادثه، علاوه بر مرکز استان، در سطح رسانه های ملی و اقدامات اساسی از سوی وزارت نفت برای گسیل امکانات و تجهیزات به مناطق آسیب دیده در این بحران، حداقل انتظارات و مطالبات مردمی بوده است، که متاسفانه کمتر مورد توجه مسئولان اجرایی قرار گرفته است.   شوربختانه وجود منابع عظیم هیدروکربوری در این حوزه، موجب فراموشی روز افزون این حوزه شده است و بجای اینکه دولت ها در راستای اجرای وظایف صریح و شفاف خود، نگاه های توسعه ای به این حوزه داشته باشند، صرفا دیدگاه اقتصادی و درآمدی به این حوزه نفتخیز دارند. مسجدسلیمان از ۱۱۱ سال پیش تاکنون تحت پوشش فعالیت های اقتصادی در حوزه اکتشاف، حفاری و تولید نفت و گاز قرار داشته است و این در حالی است که همچنان ظرفیت های عظیم دیگری از هیدروکربور را در خود دارد، به گونه ای که این شهرستان بر روی ۵ میلیارد و چهارصد میلیون بشکه نفت درجا قرار گرفته است و بدان معناست که میدان مسجدسلیمان تا سالیان متمادی در تولید انرژی کشور نقش موثر خود را ایفا خواهد نمود.   شایسته مردم مسجدسلیمان و قوم شریف بختیاری نیست، که در فواصل ۱۰ تا ۲۰ متری از چاههای نفت و گاز زندگی کنند و از حداقل امکانات و زیرساخت های رفاهی محروم باشند. حدود ۶۰ درصد از مساحت شهرستان را حریم چاههای نفت و گاز به خود اختصاص داده است. بعبارتی باید گفت که تقریبآ ۶۰ درصد  شهر بر روی مخزن نفتی آسماری این میدان واقع شده است. باتوجه به مالکیت و مدیریت میادین و حوضه های نفتی توسط وزارت نفت، اهمیت نقش اساسی و کلیدی آن وزارتخانه در خدمات رسانی و اجرای مسئولیت های اجتماعی به این حوزه را دو چندان می کند.

عدم اختصاص سهم ۳ درصدی فروش نفت به مناطق و شهرهای نفتخیز، توزیع ناعادلانه منابع مالی در طرح های عام المنفعه و مسئولیت های اجتماعی، تنها بخشی از حقوق حقه مردم در شهرهای نفتی مسجدسلیمان، لالی و هفتکل می باشد، که کمتر مد نظر قرار گرفته است. با توجه به حجم خرابی های زلزله اخیر، انتقال ناموفق ۵۰۰۰ هزار خانوار از مناطق آلوده به نفت و گاز، بدلیل اتمام زود هنگام بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی، انتظار می رود وزارت نفت با یک عزم جدی، به این رخداد طبیعی به چشم یک فرصت بنگرد و با اختصاص ردیف بودجه جدید و مدیریت مالی آن بصورت مستقیم، فرآیند جابجایی مناطق آلوده را شروع نماید تا هم به بخشی از  تعهدات خود نسبت به مردم مسجدسلیمان عمل نموده باشد و هم فرآیند امداد رسانی شتاب بیشتری بگیرد.

از جمله مزایای این طرح؛ رعایت ایمنی حد فاصل منازل مسکونی با چاهها و تاسیسات نفت و گاز، افزایش گستره و فضای عملیاتی میدان نفتی مسجدسلیمان برای توسعه و بهره برداری در آینده و کاهش آلودگی های سطحی ناشی از نفت و گاز است، که در راس همه آنها خدمت رسانی و  به مردم حوزه نفتخیز، در راستای تعهدات و مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت است.

*کارشناس ارشد مهندسی نفت - ۲۶ تیرماه ۹۸

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله مسجدسلیمان نفت قطعنامه ۵۹۸ صندوق توسعه ملی مسعود رجوی میدان حسن آباد شورایاری ها علیرضا دبیر آیت الله حقانی حذف یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۷۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت حج برای غزه

مقامات آمریکایی و دیگر کشورهای غربی به رغم اقدامات جنایتکارانه رژیم اشغالگر صهیونیستی در به خاک و خون کشیدن مردم بی‌دفاع غزه و همچنین آواره کردن بسیاری از ساکنان این منطقه، به حمایت‌های فزاینده خود از اسرائیل ادامه می‌دهند. حج امسال فرصتی است تا چهره واقعی آمریکا و متحدانش برای حجاج و مردم جهان افشا شود. 

به گزارش ایسنا،‌ محسن پاک‌آیین، کارشناس حوزه روابط بین‌الملل در یادداشتی در جام جم نوشت: در آستانه برگزاری مراسم پرشکوه حج قرار داریم. بدون تردید حج امسال با سال‌های گذشته تفاوت‌های فراوانی دارد به ویژه این‌که فضای حاکم بر مردم دنیا و جهان اسلام، مملو از حس همراهی و همبستگی با مردم مظلوم فلسطین و غزه است. در چنین شرایطی زائران خانه خدا باید از فرصت شایسته‌ای که در کنگره جهانی حج فراهم است، استفاده کنند و از زمان برگزاری این مراسم عبادی و همچنین فضای معنوی مکه و مدینه بهره ببرند و همه یک‌صدا فریاد مظلومیت مردم فلسطین را سردهند و جنایات و نسل‌کشی رژیم اسرائیل را محکوم کنند.

در کنار ارتباط و تعاملی که میان حجاج ایرانی و غیرایرانی در مراسم حج برقرار می‌شود، سرپرستان بعثه‌های کشورهای اسلامی در گفت‌وگوهای طرفینی و همچنین دیدارهای رسمی و غیررسمی به موضوع مقاومت مردم غزه بپردازند و ضمن محکوم کردن رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیانش، موضوع حمایت از حرکت فراگیر دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین را دنبال کنند. واقعیت آن است که دامنه این جنبش نخبگانی در اعلام انزجار و تنفر از اقدامات رژیم صهیونیستی به تمام نقاط دنیا کشیده شده و این روند در آینده وسعت بیشتری پیدا خواهد کرد. 

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که موضوع، حمایت از مظلوم است که مورد تاکید قرآن و اسلام قرار دارد و جامعه ایران و سایر ملت‌های آزاده دنیا برای دفاع از مظلومان منتظر کسی نخواهند ماند و به وظیفه خود در قبال مردم فلسطین عمل خواهند کرد. این نکته مورد تاکید رهبر انقلاب در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌ا...‌الحرام بوده و می‌تواند الگویی برای تمام دولت‌های اسلامی و اعضای سازمان همکاری اسلامی باشد تا جوامع مسلمان متحدتر از گذشته به صورت یکپارچه از مردم غزه حمایت کنند. این موضوع از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی مسأله حمله به رفح را تصویب کرد و در این مقطع لازم است که کشورهای اسلامی همسو با دیگر مردم مسلمان جهان تلاشی فزاینده را برای جلوگیری از اقدامات رژیم اشغالگر برای حمله به رفح به کار برند. 

تمام شواهد حاکی از آن است که آمریکا هدایتگر اصلی اسرائیل و شریک اصلی جنایات این رژیم است. مقامات آمریکایی و دیگر کشورهای غربی به رغم اقدامات جنایتکارانه رژیم اشغالگر صهیونیستی در به خاک و خون کشیدن مردم بی‌دفاع غزه و همچنین آواره کردن بسیاری از ساکنان این منطقه، به حمایت‌های فزاینده خود از اسرائیل ادامه می‌دهند. حج امسال فرصتی است تا چهره واقعی آمریکا و متحدانش برای حجاج و مردم جهان افشا شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اقدامات لازم برای هر دو شیوه انتخابات انجام شده است
  • انجام اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات الکترونیک وغیرالکترونیک
  • تنگستان از مناطق پیشرو در اجرای طرح نهضت ملی مسکن است
  • آمادگی صددرصدی برای برگزاری دور دوم انتخابات الکترونیکی در ۵ شهر مازندران
  • فرصت حج برای غزه
  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم