Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@12:11:23 GMT

مسکن زلزله‌زدگان مسجد‌سلیمان پس از 3 سال به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۵۸۵۱

مسکن زلزله‌زدگان مسجد‌سلیمان پس از 3 سال به کجا رسید؟

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، در سال 98 زمین‌لرزه‌ای به بزرگی  ۵.۷ ریشتر زندگی را بر سر مردم مسجدسلیمان آوار کرد و بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ واحد روستایی و شهری در این شهرستان که به عنوان کانون زلزله شناخته شد، با آسیب‌های جدی روبه‌رو شد.

 امروز پس از گذشت سه سال از وقوع این بلای طبیعی هنوز  برخی از مردمی که زلزله ماوایشان را تخریب کرد بی‌خانمان هستند و کمرشان در زیر فشار اقتصادی ناشی از قرض برای تکمیل خانه‌هایشان خم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از شهروندان مسجدسلیمانی در این خصوص اظهار داشت: پس از وقوع زلزله تسهیلات اندکی در اختیار زلزله‌زدگان قرار گرفت که این تسهیلات نیز با افزایش شدید قیمت مصالح ساختمانی و خدماتی همراه شد و فقط توانست بار کوچکی از هزینه های ساخت و ساز واحد های مسکونی را تامین کند.

بار ساخت‌وساز خانه‌های زلزله‌زده بر دوش مردم

شهروند دیگری نیزگفت: زحمت طاقت فرسای ساخت و ساز واحدهای تخریب شده در مسجدسلیمان به مردم تحمیل شد و افزایش شدید قیمت ها باعث شده است که بسیاری از خانه‌های در حال ساخت به صورت نیمه‌کاره رها شوند.

یکی دیگر از معضلاتی که مردم زلزله‌زده مسجدسلیمان برای تکمیل واحدهای مسکونی با آن روبه‌رو هستند ممنوعیت استفاده از آب خانگی برای ساخت‌وساز است. یکی از شهروندان در این باره گفت: مصرف آب خانگی برای ساخت و ساز ممنوع است وزلزله‌زدگان مسجدسلیمان بعد از ساخت خانه ها از آن مطلع شدند کهاین مسئله باعث شد با جریمه و اخطار قطع کنتور مواجه شوند.

علیرضا ورناصری نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری شفاهی خواستار اقدام فوری دولت در خصوص رسیدگی به مشکلات مردم زلزله زده اندیکا و ایذه شده است. او اظهار داشته است که به دلیل عدم برخورداری حوزه انتخابیه‌اش از شاخص‌های زیرساختی استاندارد، وقوع بلاهای طبیعی همیشه رنج‌هایی فراتر از حوادث طبیعی به همراه می آورد.

وعده تکمیل خانه‌های زلزله‌زدگان به کجا رسید؟

حسین جنتی مدیر کل بنیاد مسکن خوزستان نیز طی سال گذشته در اظهار نظری گفته بود که ۵۳۵ واحد در شهرک امام رضا (ع) با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی در حال ساخت هستند و حدود ۵۰۰ واحد در شهرک ولیعصر مسجد سلیمان که برای ساکنان مناطق آلوده به نفت و گاز در حال احداث است ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

به گفته جنتی پرداخت ۵۰ میلیون تسهیلات به بانک‌ها ابلاغ شد که انتظار می‌رفت بانک‌ها همکاری ویژه‌ای برای بازسازی مناطق زلزله‌زده مسجدسلیمان داشته باشند.

پس از وقوع زلزله در مسجدسلیمان استان مازندران به عنوان معین بازسازی منازل زلزله‌زدگان انتخاب شد که به گفته محمد خسروی رئیس بنیاد مسکن مسجد سلیمان و رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده این کار یک اشتباه بود.

استان معین منطقه زلزله‌زده را ترک کرد

خسروی سال گذشته در این خصوص اظهار کرد: استان مازندران به عنوان معین بازسازی منازل زلزله‌زدگان مسجدسلیمان برای انجام این کار پیمانکار گماشت، اما صاحب کار را مردم عادی معرفی کرد و این در حالی بود که بسیاری از شهروندان توانایی انجام این کار را نداشتند.

البته درحال حاضر مازندران که به عنوان استان معین انتخاب شده بود، منطقه را ترک کرده است و بار مسئولیت  تکمیل و تحویل واحدهای مسکونی به ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده مسجدسلیمان محول شد.

خسروی رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: پس از اینکه مازندران به عنوان استان معین با کمبود اعتبار برای تکمیل منازل زلزله‌زده روبه‌رو شد کار را رها کرد و ادامه کار را ستاد بازسازی بر عهده گرفت.

تحویل 1000 خانه مقاوم‌سازی شده به مردم

وی گفت: در حال حاضر با همت ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده 1000 خانه در سطح شهرستان مقاوم‌سازی و به صاحبانش تحویل داده شده است. البته برای تسریع در تکمیل واحدهای باقیمانده لازم است که دولت اعتباراتی را به صورت ویژه از طریق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در اختیار بنیاد مسکن قرار دهد تا بتوانیم ساختمان‌های باقیمانده را تکمیل کنیم.

خسروی با بیان اینکه بضاعت مالی خانواده‌های زلزله‌زده ضعیف است و برخی از آنها از عهده‌ی اتمام کار بر‌نمی‌آیند و در این مسیر بسیار آزار دیده‌اند، گفت: بانک‌های عامل نیز در این خصوص همکاری لازم را با مردم آسیب‌دیده از زلزله نداشته‌اند.

وی با اشاره به تخصیص وام 50 میلیون تومانی با سود 4 درصدی به زلزله‌زدگان مسجدسلیمان گفت: علی‌رغم ناکافی بودن این مبلغ اما، برخی از مردم هنوز در مرحله‌ی ضمانت این وام‌های بانکی گیرافتاده‌اند و این امر سبب شده است که با توجه به افزایش شدید قیمت مصالح ساختمانی کار برای تکمیل واحدهای باقیمانده به کندی پیش برود.

خسروی با بیان اینکه سیمان نیز با تسهیلات خاصی به مردم تخصیص داده شده است، تصریح کرد: البته با توجه به قیمت بالای مصالح ساختمانی ما درخواست کردیم که 50 میلیون تومان وام دیگر نیز با همان سود 4 درصد به مردم اختصاص یابد.

رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده یادآور شد: طراحی ساختمان‌های درجاسازی، همچنین نظارت و پروانه ساخت این خانه‌ها به مدت یکسال رایگان بود ولی اگر مالکین نتوانستند در مدت یکسال پایان کار بگیرند، در سال دوم هزینه نظارت و پروانه ساخت را باید به سازمان نظام مهندسی و شهرداری پرداخت کنند. اما برای جابجایی‌ها طراحی ساخت و پروانه کاملا رایگان انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، پس از وقوع زلزله در مسجدسلیمان مسئولان وقت وعده داده بودند که به زودی تمامی واحدهای آسیب‌دیده از زلزله بازسازی و مقاوم‌سازی می‌شوند که  تاکنون این وعده برای همه مردمی که زلزله کاشانه‌شان را ویران کرد، محقق نشده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله زدگان مسجدسلیمان تسهیلات به زلزله زدگان مردم زلزله زده ستاد بازسازی مناطق زلزله زده زلزله زدگان برای تکمیل خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۵۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: قولی که دیگران در ساخت مسکن دادند را دولت سیزدهم عملی کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در آئین واگذاری بیش از ۷هزار زمین و واحد مسکونی نهضت‌ ملی‌ مسکن در استان قم اظهارکرد: تأمین مسکن و زمین دغدغه خانواده‌هاست و از مسائل مهم کشور است لذا ۱۰۰ هزار هکتار زمین در نهضت ملی مسکن تامین شده و دولت در حال ساخت مسکن مورد نیاز است.

وی افزود: از ابتدای دولت اعلام کردیم که به دلیل امکانات و ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد، امکان رفع نیاز مسکن کاملاً وجود دارد.

رئیسی ادامه داد: امروز ساخت مسکن دغدغه تمام مدیران دولت سیزدهم است و باید در تمام بخش‌ها این دغدغه حس شود. این مسئله باید دغدغه همه بانک‌ها، وزارت‌خانه‌ها و بخش‌های دیگر باشد؛ در استانداری‌ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هفته‌ای یک جلسه برگزار می‌شود تا این دغدغه مردم برطرف شود.

رئیس جمهور گفت: امروز ۳۷۰۰واحد مسکونی و ۳۵۰۰قطعه زمین تحویل مردم قم شد که بسیار باعث خرسندی است. طبق گزارش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت راه‌وشهرسازی، امروز  ساخت مسکن در روستاها هم آغاز شده است.

وی با اشاره به کم‌کاری‌های صورت گرفته در دولت قبل در زمینه مسکن نیز بیان کرد: اگر تلاش امروز برای رفع دغدغه مسکن مردم،‌ قبلاً هم صورت می‌گرفت، لازم نبود دولت عقب‌ماندگی‌ها را جبران کند.

رئیسی بیان کرد: تجربه مسکن مهر تجربه خوبی است و ما معتقدیم که نباید این طرح متوقف و از دستور خارج شود؛ مردم به این طرح برای خانه‌دارشدن امید بستند. نباید یک مدیر اعلام کند من این‌چنین طرحی را قبول ندارم؛ مردم چه باید بکنند؟ دولت با این طرح این‌گونه برخورد نکرد. درست است که طرح مسکن مهر را دولت‌های قبل متعهد شدند؛‌ اما بالاخره دولت با یک شخصیت حقوقی باید آن را انجام دهد؛‌ قولی که دیگران دادند را ما عملی کردیم. 

رئیس جمهور با اشاره به حل مشکلات مسکن استان قم اظهارداشت: امیدواریم با تلاش عزیزان در استان قم هرچه سریع‌تر نیاز مسکن در قم حل شود. ایجاد ۷۱ هزار واحد مسکن در استان برنامه‌ریزی شده که با تلاش مسئولان و کمک مردم عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۱ هکتار زمین برای ساخت خانه تحویل مردم میامی شد
  • تامین ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن
  • رئیسی: قولی که دیگران در ساخت مسکن دادند را دولت سیزدهم عملی کرد
  • بذرپاش: ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار ‌واحد مسکن در حال ساخت دا‌ریم‌
  • نفت‌ مسجد سلیمان و داماش / تساوی در ۴+۹۰
  • همدردی رودریگو با سیل زدگان برزیل؛ پیام روی پیراهن ستاره رئال مادرید چه بود؟ (+عکس)
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • کمک ۱۲۸ میلیارد تومانی مردم برای ساخت مسجد در کشور
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد